Ιδέες για να διαμορφώσετε έναν κήπο στην ταράτσα σας

ideas-to-configure-a-garden-on-your-roofΕίτε έχετε ήδη έναν κήπο στην ταράτσα σας, είτε σχεδιάζετε να καλλιεργήσετε έναν, οι ιδέες και συμβουλές που ακολουθούν θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και θα σας βοηθήσουν να γίνετε ο περήφανος κάτοχος ενός υπέροχου κήπου, που θα σας ηρεμεί και θα σας χαλαρώνει όλες τις εποχές του χρόνου.

Με την κατάλληλη διαρρύθμιση, ένας κήπος στην ταράτσα μπορεί να φαίνεται πολύ μεγαλύτερος από ό,τι πραγματικά είναι. Για παράδειγμα, ένα παραπέτο από κρύσταλλο ή fiberglass θα ανοίξει τον ορίζοντα και θα δώσει μια αίσθηση infinity, που θα εντάξει τον κήπο σας στο αστικό περιβάλλον. Αγνοήστε όμως αυτή τη συμβουλή, αν πρωταρχικό μέλημά σας είναι η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια.

Αν ο κήπος στην ταράτσα σας έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος, μπορείτε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να φυτέψετε ψηλά δέντρα στην περίμετρο, κάτι που θα εντείνει την «αίσθηση πρασίνου» και θα σας απομονώσει από τα αδιάκριτα βλέμματα . Αν έχει σημασία για εσάς η ευκολία στη συντήρηση, μπορείτε να φυτέψετε μπαμπού και ψηλά καλάμια, ενώ αν μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στον κήπο σας, φυτέψτε θάμνους και δέντρα.

Αποφασίστε εκ των προτέρων τι έπιπλα κήπου θα τοποθετήσετε στην ταράτσα σας. Θέλετε να έχει μια αίσθηση lounge ή σχεδιάζετε να κάθεστε εκεί για δείπνο, όπως σε μια τραπεζαρία; Πρέπει να το σκεφτείτε πριν ακόμη μεγαλώσουν τα φυτά, για να ενταχθούν αρμονικά τα έπιπλα στο πνεύμα του κήπου σας.

Προσθέστε ένα αντικείμενο που ξεχωρίζει για να δώσετε χαρακτήρα στον κήπο σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα σιντριβάνι, ένα ιδιαίτερο ψηλό δέντρο, ένα άγαλμα, ένα γεφυράκι, ένα ψεύτικο πηγάδι, κτλ.

Προσέξτε τον φωτισμό του κήπου σας. Κοντά στις σκάλες ή την πόρτα πρόσβασης, είναι φρόνιμο να βάλετε μερικά πιο έντονα φωτιστικά σποτ. Επίσης, ένας σωστός φωτισμός της ταράτσας θα κάνει τον κήπο σας να φαίνεται μεγαλύτερος το σούρουπο.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ πάνω από τρία χρώματα, ένα κύριο και δύο δευτερεύοντα, και δώστε έμφαση στα ουδέτερα χρώματα.